GESTIR BREW
FRA HJERTUR AF PARTILLUR

Stout till frukost

Havregryn har letat sig in i den här stouten och kanske passar den då bäst in till rostat bröd eller varför inte till ägget?
Förmodligen är det inte många som vill dricka den här ölen tidigt på morgonen, dels för sin ganska höga alkoholprocent och dels för att det är en tyngre, tjockare stout.
Ölet är en klon av Ninkasi Brewings "Oatis" och som man hör om man kan engelska så innehåller ölet havre. Jag har länge sneglat på det här receptet och har tyckt att det vore kul att testa det, mycket på grund av att jag har druckit en del bra stouts med havre i det senaste året.

Tänkt och gjort så blev det till slut av och ölet blev bra. Jag känner i bakgrunden en hint av vanilj och det hade definitivt varit intressant med mer vanilj i nästa gång. Ninkasi har faktiskt slutat producera sin Oatis och ersatt den med en Vanilla Oatis så det är inte bara jag som tycker det vore en bra idé, eller så känner jag detta undermedvetet. Jag har inte smakat på vanilla Oatis men min känsla är att den är väldigt god.
Denna batch blev bra i alla fall och det ska bli roligt att experimentera med den här som bas.

Ölfakta
Öltyp: Oatmeal stout
Humlegivor: Magnum
Jäst: WLP005
ABV: 7,0%
IBU: 50
EBC: 83