Underbart surt
Första surölen som blev riktigt bra, kul!
Den här batchen ingår i dem batcharna som jag varken minns så bra eller dokumenterade något vidare och vilken batch
att missa! Jag minns att ölet blev riktigt, riktigt bra och det blev bekräftat av många som gillar suröl som fick
smaka.
Surningsmetoden för den här batchen var precis som gången tidigare då jag använde Probimage, en skillnad till
den här batchen var att jag hade i krusbär också. I övrigt inget konstigt recept utan en "vanlig" bas och sedan
addering av hallon och krusbär men enkelt behöver definitivt inte innebära dåligt. Jag kommer vilja göra om det här
receptet, för det blev jävligt gott, men jag kommer nog vilja testa mig på andra recept innan så nästa suröl lär bli
ett helt nytt recept.
Ölfakta
Öltyp: Berliner weisse
Humlegivor: Amarillo
Jäst: WLP568
ABV: 5,4%
IBU: 8
EBC: 8