GESTIR BREW
FRA HJERTUR AF PARTILLUR

Pilsnern som fick ett namn

Efter många pilsner gjorda tror jag att jag har hittat receptet som skall få sitt namn.

Den här pilsnern blev riktigt bra. En extrem "hinkability" och en väldigt god brödsmak i eftersmaken gör den till en favorit. Den är inte på något vis extremt annorlunda utan snarare bara väldigt god och väldigt enkel. Jag vill hävda att det är en utav de bästa ölen jag har gjort, vilket säger en hel del och varför den får ett namn.
Betyder detta att den inte går att förbättra? Självklart går det och bara för att ett recept får ett namn betyder inte det att jag inte kan ändra det, min inställning är att "basen" är satt och att justera mängden malt (inte lägga till eller ta bort) utan bara justera procenten är OK. Samma sak med mängden humle men för den sakens skull inte byta ut eller lägga till nya sorter. Detsamma gäller jästen som självklart skall behållas.

Ett namn har jag inte kommit på ännu men det känns allra rimligast att använda den idén jag har haft att använda forna namn från Island under vikingatiden.

Ölfakta
Öltyp: German pilsner
Humlegivor: Magnums, Styrian Celeja
Jäst: WLP840
ABV: 4,7%
IBU: 32
EBC: 7,5